Een kaartje is meer dan zomaar een papiertje

by admin

Ze zeggen weleens dat een foto meer zegt dan 1.000 woorden, maar zo werkt dat ook met een kaartje. Met een kaartje kun je iemand laten weten dat je aan hem of haar denkt en moeite hebt gedaan. Even een hart onder de riem steken, een felicitatie, een beterschapswens, een kaartje kan voor iedere gelegenheid. Als je thuiskomt en er ligt een gezellige envelop op je te wachten, voel je je direct gewaardeerd. Het is een eenvoudig gebaar, maar wel een met een groots effect. 

Redenen om een kaartje te sturen

We leven nu in een wereld waarbij bijna alles digitaal gaat. Zelfs Kerstkaarten worden nog amper met de post verstuurd. Dat is ontzettend jammer, want juist met een echt fysiek kaartje kun je zoveel gevoelens opwekken bij iemand. Je gaat een persoonlijke connectie aan. Daarbij is het gewoon ontzettend leuk om een kaartje in je brievenbus te krijgen. Kaarten worden ook vaak bewaard als herinnering, zeker door oudere mensen. Die stallen de kaartjes mooi uit op een kast bijvoorbeeld. Iedere keer als zij naar die kaart kijken, denken ze even aan jou of aan een speciale herinnering. Dat is toch gaaf? Je kunt bijvoorbeeld zelf een kaart maken, maar je kunt ook kaarten drukken of kopen. Eigenlijk maakt dit niet zo heel veel uit, het gaat erom dat je aan iemand denkt.

Hoe kun je iemand blij maken met een kaartje?

Als eerste houd je natuurlijk rekening met verschillende gelegenheden. Denk bijvoorbeeld aan verjaardagen, jubilea, feestdagen, ziekte, overlijden of gewoon zomaar. Want er hoeft natuurlijk niet altijd aanleiding te zijn om een kaartje te sturen. Het kan ook gewoon tussendoor om te laten weten dat je aan iemand denkt. Als je het kaartje hebt aangeschaft, moet je natuurlijk ook denken aan de tekst die je op het kaartje wil hebben. Het is leuk om een persoonlijke touch toe te voegen op het kaartje. Je kunt zelf een kaartje knutselen, maar je kunt ook kaarten laten drukken bij een drukwerk bedrijf. Je kunt bij dit soort bedrijven kiezen uit verschillende formaten, van klein tot groot. Daarnaast kun je ook een foto laten drukken op de kaarten, om het extra persoonlijk te maken.

Wat voor boodschap kun je in het kaartje schrijven?

Je kunt echt van alles op een kaart kwijt, wat je eigenlijk maar wil. Zo kun je iemand succes wensen met een examen of iets dergelijks, of iemand juist feliciteren. Je kunt jouw boodschap in een leuke tekst gieten, maar je kunt ook een gedichtje maken en dit in de kaart schrijven. Als je een persoonlijk gedicht maakt, maak je je kaartje nog net iets persoonlijker. Daarnaast kun je iemand goed bijstaan door middel van een gedicht als iemand in een moeilijke situatie zit. Iedere keer als die persoon jouw gedicht of lieve tekst leest, ben je een beetje bij hem of haar en dat biedt steun. Het kan uiteraard ook een vrolijk gedicht zijn. 

You may also like