Financiële groei in 2024: drie tips

by admin

Januari is in volle gang: een nieuw jaar vol nieuwe goede voornemens. Wil jij dit jaar echt even flink groeien financieel gezien? Misschien om te verhuizen of om een nieuwe onderneming te starten? In dit artikel delen we drie tips voor financiële groei.

Investeren in edelmetalen

We hebben de laatste jaren te maken met een flinke inflatie, wat betekent dat ons vermogen steeds minder waard wordt. Je kunt de koopkracht van jouw vermogen beschermen door te investeren in edelmetalen. Goud kopen is tegenwoordig misschien niet meer het eerste waar je aan denkt, maar omdat de waarde van edelmetalen vrij stabiel is en niet onderhevig aan inflatie, kun je met de inkoop van deze edelmetalen de waarde van jouw geld beschermen. Doorverkocht krijg je het wel, want zowel in de edelsmederij als in de zware industrie zijn edelmetalen vaak hard nodig. Het rendement van goud ligt op zo’n 9% per jaar, wat het één van de meest lucratieve beleggingen van het moment maakt. Het enige nadeel aan beleggen in goud en zilver is dat het je niets oplevert zolang je het in bezit hebt. Je vermogen gaat pas groeien wanneer jij je edelmetalen doorverkoopt voor een hogere prijs dan je hebt ingekocht.

Beleggen in vastgoed

Vastgoed is nog steeds één van de beste beleggingen die je op het moment kan maken. Niet alleen is dit hét moment om panden te kopen (aangezien de prijzen op de vastgoedmarkt blijven stijgen), vastgoed biedt ook een stabiel passief inkomen uit huur. Let wel: wanneer je investeert in vastgoed en jouw panden verhuurt ben je huurbaas en draag je zekere verantwoordelijkheden voor jouw panden en  de huurders daarvan. Je kunt het dus niet in z’n volledigheid als passief inkomen beschouwen. Is dit pand niet je hoofdwoning? Dan wordt het gezien als investering. Voor de belasting valt dit huis onder Box 3. Dat betekent dat je in je belastingaangifte de netto waarde van het huis moet opgeven. Dit is de WOZ-waarde min de nog openstaande hypotheek. De echte inkomsten, zoals wat je aan huur krijgt, hoef je niet op te geven. Super fijn dus!

Beleggen in horloges

Investeren in horloges is een nieuwe manier van beleggen die winstgevend kan zijn. Je kunt het een beetje vergelijken met het verzamelen van dingen zoals Pokémon-kaarten en vintage truien. Het gaat om hoe zeldzaam het is: exclusieve horloges worden in beperkte oplage gemaakt, waardoor ze vaak meer waard worden als de vraag hoger is dan het aanbod. Je kunt hiermee goede winsten maken, maar je moet wel wat van de markt weten. Niet elk merk of model blijft veel waard of wordt meer waard. Je moet je goed voorbereiden en advies inwinnen van een echte kenner. Beleggen in horloges kan aantrekkelijk zijn, maar er zijn risico’s. De waarde van horloges hangt af van trends en er is geen garantie op toekomstige winst. Het is meer iets voor de lange termijn. Hoe ga jij beleggen?

You may also like