Kantoorpand in de binnenstad of op een industrieterrein? 

by admin

Een bedrijfspand op een strategische locatie is ontzettend belangrijk. Toch zie je dat dit niet iets is wat altijd al zo was, maar ook door de tijd heen verandert. Er worden andere zaken belangrijk en nieuwe aspecten spelen een rol. Een aantal jaren geleden kwamen opeens de industrieterreinen op omdat de binnensteden vol raakten en dichtslibden. Nu zie je juist weer dat de binnensteden soms leegstaan, en daar de vraag naar huurders voor bedrijfspanden toeneemt. Wat voor jou een goede keuze is als bedrijf? Hier de overwegingen die een rol spelen.  

Lekker in het centrum 

Door de nieuwe manier van werken zie je dat ook de locatie van kantoren weer aan het veranderen zijn. Vroeger zaten deze op strategische plekken in de binnenstad, totdat dit onbetaalbaar werd en te klein. Daarnaast was parkeren een kriem in de meeste gevallen. Massaal werden er op industrieterreinen grote panden geopend, iets wat heel praktisch was. Volop parkeerruimte en snel aan te rijden. Maar de wereld is veranderd, we werken steeds meer thuis en ook de auto gaat steeds vaker de deur uit. Het is dan ook steeds populairder aan het worden om het standaard kantoorpand te veranderen in een hybride meet-up plek voor collega’s. Een plek waar medewerkers samenkomen om te overleggen, koffie te drinken en elkaar te inspireren. Niet om dagenlang door te brengen achter een bureau.  

Inspireren 

Daarmee is een pand op een industrieterrein wat voor driekwart leegstaat ook niet heel inspirerend. Het is veel fijner om in een inspirerende omgeving in een bruisende stad te zitten. Een plek waar je na je werk nog even ergens wat kunt gaan drinken met collega’s, en wat goed te bereiken is met het OV. Ook is het voor klanten vaak een veel beter te bereiken plek én is het een mooier visitekaartje. Het is natuurlijk geen reclame wanneer ze op een half verlaten industrieterrein in een spookkantoor komen. Liever een hippe omgeving op een plek die bruist!  

Verhuizen dus! 

Dus mocht je nu nog over een groot kantoorpand beschikken wat grotendeels doordeweeks leegstaat, dan is het slim om eens te kijken of je er niet meer uit kunt halen. Je kan besluiten je pand te verkopen en zelf naar de binnenstad te verhuizen. Dit is ook zo gefikst in bijvoorbeeld de randstad, een verhuislift huren in Amsterdam en ook een verhuislift huren in Rotterdam helpt hier enorm bij. Je hoeft niet per se een eigen kantoor te kopen, je kan ook inhuizen bij een bestaand hybride concept. Daarmee betaal je een vaste prijs per maand, die je soms zelfs per dag kunt bepalen, en dan regelt de verhuurder alles; van de schoonmaak tot de koffie. Aan je oude pand kun jij dan leuk verdienen, doordat je dat op jouw beurt verkoopt of verhuurt aan een bedrijf die nog wel die ruimte nodig heeft. Overweeg ook eens je pand om te laten bouwen tot appartementen, want we weten allemaal dat daar nog steeds een groot tekort aan is. 

Kortom, de markt lijkt te veranderen door de vele invloeden van buiten. De nieuwe arbeidsmarkt is daar ook een oorzaak van. Mensen hebben behoefte aan andere zaken dan voorheen, geen grote panden meer maar inspirerende omgevingen waar ze graag komen. Dus kijk goed waar je werknemers blij van worden en pas de werkomgeving daar op aan. Succes!  

You may also like