Welke beleggingsvormen passen bij jou?

by admin

Beleggen is populairder dan ooit. Op een slimme manier geld verdienen is dan ook iets wat velen graag willen. Door te investeren kun je jouw vermogen makkelijk en snel laten groeien. Zo kun je beleggen om een mooi extra bedrag te verdienen, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor pensioenbeleggen. Wat de reden voor beleggen ook is, er hangen voor- en nadelen aan vast. Ben jij geïnteresseerd in het makkelijk verdienen van extra geld, maar weet je nog niet precies welke beleggingsvorm bij jou past? Lees dan verder voor meer informatie, zodat je een weldoordachte keuze kunt maken. 

Sparen: veilig, maar geeft weinig winst

De eerste mogelijkheid om te beleggen is sparen. Sparen biedt veel zekerheid, omdat je makkelijk je geld kunt opnemen. Daarnaast zijn er weinig risico’s aan sparen verbonden. Het enige nadeel is het feit dat de spaarrentes laag zijn en de inflatie hoog. Hierdoor kun je steeds minder kopen van hetzelfde bedrag. Daarnaast moet je ook vermogensbelasting betalen over je spaargeld, waardoor het uiteindelijk maar minimaal zal toenemen. Sparen is dus een veilige optie, maar geeft wel weinig winst in vergelijking tot het echte beleggen.

Obligaties: klein risico tegen gemiddelde winst

Bij de investering in een obligatie, investeer je als het ware in een lening. Voor dat geleende bedrag ontvang je als investeerder rente. Het voordeel van obligaties is dat ze behoorlijk waardevast zijn, waardoor het een van de meest stabiele vormen van beleggen is. Het nadeel van obligaties is dat de waarde van de obligatie zal dalen wanneer de rente stijgt. Ook kan het bedrijf waar je de obligatie hebt gekocht failliet gaan, waardoor je het geïnvesteerde geld niet terug zult krijgen.

Aandelen: een groter risico tegen meer winst

De volgende investeringsmogelijkheid is aandelen. Hoewel een aandeel in de basis op een obligatie lijkt, is er een groot verschil. Bij een aandeel krijg je namelijk daadwerkelijk een deel van een bedrijf in handen. Hierdoor heb je dus meer risico: wanneer het slecht gaat met het bedrijf, zul je weinig tot niets verdienen, maar het rendement ligt veel hoger wanneer het bedrijf het goed doet. Daarnaast kun je ook dividend ontvangen wanneer het bedrijf het financieel goed doet. Ook de koers van aandelen verandert veel. Dit kan zowel positief als negatief uitwerken, afhankelijk van de richting waarin de koers zich beweegt.

Crypto: hoog risico tegen wisselende winst

Ook crypto is een veelgekozen beleggingsvorm. Hierbij investeer je in digitale valuta’s, welke erg fluctueren. Je kunt enorme winst boeken met deze vorm van beleggen, maar door de sterke wisselingen in de waarde van de valuta kan het ook leiden tot grote verliezen. Daarnaast is deze beleggingsvorm erg gevoelig voor fraude en hacks. Hoewel het dus erg winstgevend kan zijn, moet je je goed bedenken of het beleggen in crypto het risico waard is. Dus, welke beleggingsvorm past bij jou?

You may also like